Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo basisschool De Boemerang
Ontdek je selfie op de Boemerang!

NatuurWijs - De Moestuin

 

 

 

 

 

 

April 2018   

 

We zijn in onze moestuin aan het werk in de Kloostertuin! Dat is erg leuk, maar soms ook wennen. Büglem; 'ieuw juf volgens mij ligt er een drol in onze tuin'. We hebben sla en bonen geplant, radijsjes en worteltjes gezaaid en uitjes, knoflook en aardappelen gepoot. Ook hebben we onze Groene Schoolplein ideeën gepresenteerd aan alle juffen, meesters en ouders. Dit was best spannend, maar ging heel goed. Avin met trotse blik; 'onze juf zei dat ze de presentaties heel leuk en goed vond'. Ook hebben we ontdekt wat voorzaaien is, naambordjes gezaagd en tuin-yoga gedaan. Nadine; 'toen ik daar in mijn eentje zat werd ik helemaal rustig en hoorde ik heel veel vogels'.  

 

Februari 2018 

 

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met onze ontwerpen voor een Groen Schoolplein. We hebben onderzocht wat een Groen Schoolplein is, welke dingen we leuk vinden voor op ons schoolplein en maken er maquettes van die we gaan presenteren. Ook hebben we de vogels verwend met wat extra vogelvoer (hebben jullie er al vogels van zien snoepen op het schoolplein?), we zijn op Spoortocht geweest door de school, maakten onze eigen voetsporen met verf op papier en hebben duurzame proefjes gedaan met wind-, water- en luchtenergie. Na de vakantie gaan we aan de slag in de Kloostertuin. Daar hebben we erg veel zin in! 


Wesley: 'kijk juf, dit is een speciale schommel van boomstammen en takken. Mooi hè!'. Dayson: 'zullen we zo nog even buiten bij het vogelvoer gaan kijken om te zien of de vogels er al van hebben gesnoept?' Avin: 'wow, ons waterrad doet het écht juf!'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

November 2017

 

De eerste lessen Natuurwijs zitten erop! We hebben herfstbladeren gezocht en daarmee lampionnen geknutseld, heel veel kriebelbeestjes gevonden in de Kloostertuin, wormenpotten gemaakt en gevuld met échte wormen, champignons onderzocht, naar paddenstoelen gespeurd en we zijn nu zelf schimmels aan het kweken! We proberen zoveel mogelijk buiten te zijn, want daar valt van alles te ontdekken.  

 

Leandro: 'Juf, ik vond het een super leuke les want ik heb voor de eerste keer in mijn leven een worm vastgehouden.'.

Dine: 'Kom kijken, hier, kom vlug ... ik heb een heel bijzonder klein blauw slakje gevonden!'  ​Mèria: 'Wanneer gaan we in onze tuintjes werken en daarvan iets koken? Dat lijkt me ook zo leuk.' 

 

 

Toelichting op de cookies 

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket/Oscreative - Helder voor iedereen