Peutercentrum

Op de Boemerang hebben we op de locatie Boerhaaveplein een peutercentrum. Er is een goede doorgaande lijn tussen het aanbod van het peutercentrum en de basisschool. Het peutercentrum valt onder de organisatie van Ludens.

Wie is Ludens?

Ludens is expert in de educatie van jonge kinderen voordat ze naar de basisschool gaan. Wij bieden een professioneel, wijkgericht aanbod voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij geven kinderen een veilige speelomgeving waarin zij zich optimaal kunnen

ontwikkelen. Dat doen wij met ruim 200 medewerkers vanuit ongeveer 60 locaties met peuterspeelzalen, voorscholen, speelleergroepen: onze peutercentra. Wij werken in Utrecht en Vleuten/de Meern.

Ons doel

Ons doel is jonge kinderen een betere startpositie te geven, zodat zij zonder achterstand in de (taal-)ontwikkeling kunnen starten op de basisschool.

Net als bij de kleuters in groep 1 en 2 wordt er gewerkt met de methode Piramide. Vanuit deze methode worden op een speelse manier allerlei activiteiten aangeboden binnen een thema waarbij de peuters gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over Spelenderwijs en het peutercentrum, klik hier!

Lees meer